Vanaf €50 gratis verzending!

Veelgestelde vragen

Wat zijn marimo's?

Marimo's zijn bolletjes groenwier, de Latijnse naam is Cladophora Aegagropila. Van nature komen ze voor in de meren en kustgebieden van onder andere IJsland, Schotland, Letland en Japan. Ze zijn een beschermde plantensoort en daarom worden onze marimo's gekweekt in aquaria.

Hoe moet ik mijn marimo's verzorgen?

Marimo's hebben ongeveer één keer per week vers water (12-28 graden Celsius) nodig, maar dat is geen harde grens. Het ligt ook aan de omstandigheden en elk kraanwater zal weer voor een andere reactie zorgen. Bij aquaria met een automatisch verversingsysteem geldt dit natuurlijk niet.

Zorg dat je ook even dagelijks de marimo's beweegt, zodat ze niet op één kant blijven liggen en een beetje plat worden.

Waar kan ik de marimo's in kwijt?

De marimo's kunnen in een dichte pot, maar ook in een open vaas of aquarium. Vissen en garnalen zijn dol op marimo's, dus je hoeft ze niet gescheiden te houden. Ook zijn marimo's niet schadelijk voor andere waterplanten.

Waar zet ik mijn marimo's neer?

Zorg dat je marimo's op een lichte plek staan, maar niet direct in het zonlicht. Verder is het ook niet een goed idee om ze boven de verwarming te zetten, aangezien de marimo's van koud water houden. 

Waar komt de naam 'marimo' vandaan?

De naam 'marimo' komt uit het Japans; 'mari' betekent 'stuiterbal' en 'mo' betekent 'waterplant'. In Japan worden we vaak gegeven als geluksbrenger; wellicht brengen ze jou ook wat geluk!

Zijn marimo's schadelijk voor mijn hond/kat/konijn/ hamster?

Nee, de marimo's zijn in principe niet schadelijk voor je huisdier. Wel zou je huisdier in de marimo kunnen stikken door de ronde vorm, zeker als hij/zij een grote marimo naar binnen werkt. Zorg er dus voor dat je geliefde kat/hond/konijn of hamster niet bij de marimo's kan.

Mijn marimo blijft drijven/zakt naar de bodem, wat is er aan de hand?

De marimo gaat drijven als er veel zuurstof in zit. Als je even in de marimo knijpt in het water en zorgt dat hij zich vult met water, dan zal hij minder gaan drijven. Probleem nog niet opgelost? Dan heeft de marimo waarschijnlijk iets meer zonlicht nodig. In het wild zou een marimo dan gaan drijven, om dichter bij het wateroppervlak te komen. Zet de marimo in dat geval iets meer in het licht!


Staat je vraag er niet tussen?

Stuur ons een berichtje via het contactformulier aan de rechterkant en dan komen we zo snel mogelijk bij je terug!